Konfigurera VPN för en vald webbplats

Du kan konfigurera en säker anslutning för en vald webbplats om Kaspersky Plus eller Kaspersky Premium har installerats och aktiverats på din dator.

Inte tillgängligt i vissa regioner.

Konfigurera VPN för en vald webbplats:

1. Öppna programmets huvudfönster.
  2. Öppna programmets huvudfönster och klicka på knappen Meny.
  3. Välj InställningarWebbplatser.
  4. Klicka på knappen Inställningar.

Detta öppnar fönstret Regler för anslutning till webbplatser.

5. I blocket Undantag för webbplatser, klicka på knappen Inställningar.

Detta öppnar fönstret Undantag för webbplatser.

6. Klicka på knappen Lägg till för att lägga till en webbplats i undantagslistan från de inställningar som har angetts för webbplatskategorier.

Detta öppnar fönstret Lägg till webbplats.

7. Skriv webbplatsadressen i fältet Webbadress (URL).
  8. I avsnittet Åtgärd att vidta när webbplatsen öppnas anger du vilken åtgärd som programmet ska vidta när du besöker webbplatsen:
    • Aktivera VPN. Programmet aktiverar VPN när du besöker den angivna webbplatsen. Du kan till exempel konfigurera programmet till att aktivera VPN när du besöker din banks webbplats. Denna inställning tillämpas även om alternativet Ignorera är valt i avsnittet När du surfar på osäkra bankwebbplatser i avsnittet Regler för anslutning till webbplatser.
      1. I listan Välj väljer du den plats för VPN-servern som du vill upprätta en säker anslutning genom när du besöker denna webbplats. Om platsen för VPN-servern som valts för webbplatsen skiljer sig från platsen som valts för webbplatskategorin som webbplatsen tillhör, kommer anslutning till webbplatsen att upprättas via den plats som är specificerad för denna webbplats och inte för webbplatskategorin.
      2. Markera kryssrutan Meddela efter aktivering om du vill få medddelanden om att VPN har aktiverats när du besöker denna webbplats.
    • Ignorera. Programmet aktiverar inte VPN när du besöker den angivna webbplatsen.
  9. Klicka på knappen Lägg till.

Programmet aktiverar inte VPN om HTTPS-protokollet används för att ansluta till en webbplats.